pátek 18. května 2012

Konečně na trhu ! Nové notebooky Lenovo ThinkPad s procesory Ivy Bridge
 
Řady notebooků Lenovo ThinkPad T pro nejnáročnější uživatele se rozšířily o další dvě – T430 a T530.Díky certifikaci Lenovo Enhanced Experience 3.0 nastartují až o 40 % rychleji.


Nová generace pokračuje v tradici vysoké spolehlivosti dané odolnou konstrukcí, propracovanou ergonomii a vysokým zabezpečením. Pevný disk je chráněn kovovým rámem umístěným v pružném uložení a obsahuje také systémem aktivní ochrany Active Protection System, který používá akcelerometr k monitorování pohybu systému a zastaví disk, aby jej ochránil před případným poškozením nárazem či vibracemi. Kombinací těchto faktorů je zaručena odolnost notebooku a ochrana dat při náročném použití i na cestách. Podnikoví uživatelé uvítají kromě robustnosti a odolnosti i možnost centrální správy instalovaného softwaru včetně systému, ovladačů a jejich aktualizací.

Nové řady se liší zejména úhlopříčkou displeje. Menší mají 14 palců a větší 15,6. Ostrůvková klávesnice usnadňuje práci v šeru – nabízí buď podsvícení, nebo lampičky v rámečku displeje, jak je i ThinkPadů zvykem. Odtokové kanálky v klávesnici zvyšují její odolnost proti polití.

Uvnitř notebooků se skrývá nová generace procesorů Intel Core třetí generace v až čtyřjádrovém provedení nebo nová generace grafických karet nVidia řady NVS pro pracovní použití, které pro úsporu energie podporují funkci automatického přepínání Optimus. Mezi konektory přibylo rozhraní USB 3.0, které nabízí desetinásobnou rychlost v porovnání s USB 2.0. Disky mohou být klasické nebo SSD.

Nová generace ThinkPadů disponuje certifikací Lenovo Enhanced Experience 3, která zaručuje až o 40 procent rychlejší start operačního systému než u počítačů s operačním systémem Windows 7 bez této certifikace, okamžité probuzení z režimu spánku, připojení k bezdrátovým sítím s minimální prodlevou nebo čistší zvuk a obraz při video konferencích. Součástí výbavy je také speciální čip ThinkEngine vyhrazený pro úsporu energie a vyšší zabezpečení.

Cena a dostupnost
Notebooky ThinkPad T430/T530 budou na našem trhu dostupné od června 2012 za cenu začínající na 20 990 Kč bez DPH. Všechny notebooky ThinkPad řady T jsou standardně dodávány s tříletou zárukou (carry-in), přičemž záruku je možné rozšířit na 5 let on site.

Žádné komentáře: